donderdag 28 juni 2012

stresssss & relaxxxx

Zoals je waarschijnlijk al kon lezen in een eerdere post, ik was enorm druk met mijn portfolio. Wat een stress en gedoe was dat en dan was ik nog niet eens toegelaten tot de intake-assessment.... Het is nu allemaal achter de rug en de stress is over. Het resultaat, jaaaa, dat lees je op de volgende pagina :P
Whieeee, wie houdt er nou niet van een cliffhanger?! Met de zomerstop van GTST in het vooruitzicht, heb ik al enorm zin om wat extra spanning op te bouwen. Daarom moet ik je eerst maar eens vertellen waar ik me nou precies voor heb ingeschreven..
Minerva academie voor de popcultuur en dan de richting vormgeving. Dat is de opleiding waar ik graag volgend jaar zou willen starten. 1 klein probleempje, je moet eerst toelatingsexamen doen. Ja, want het is een officiĆ«le kunstacademie en kunstacademies hebben een streng toelatingsbeleid.
Zo'n toelatingsprocedure verschilt per opleiding. Zo had ik vorig jaar in Arnhem een gesprek waarbij ik mijn portfolio (verzameling van werk) en een thuis voorbereide opdracht moest laten zien. Aan de hand van dat 'werk' kreeg je dan vragen en hoorde gelijk of je de dag erna terug moest komen voor de volgende ronde om daar iets te ontwerpen. 
Voor deze opleiding was het weer anders. Eerst moest ik een vragenlijst invullen en mijn portfolio samenstellen. Dit moest ik opsturen en dan krijg je te horen of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde. Om jullie een idee van mijn portfolio te geven heb ik hier wat foto's:


Oh en dit is al achter de rug. 2 week geleden heb ik dit al ingeleverd. En vorig week kreeg ik een reactie: ik was uitgenodigd voor een intake-assessment :D 
En wanneer was die? Nou, vandaag! Ik type dit helemaal hyped up, vol adrenaline, want ik heb zo'n leuke dag gehad. 
Eerst kregen we uitleg van de indeling van die dag, de opdracht die je daar moest maken en wanneer we horen of we daar mogen studeren. Met de eerste opdracht gingen we in een groep een opdracht uitvoeren (deze opdracht zet ik hier niet neer, een beetje mysterie menschen, een beetje mysterie). We hadden echt een hele toffe groep en zijn de rest van de dag met elkaar opgetrokken. Na de opdracht begon het lange wachten. 
Om de beurt had je een gesprek over je portfolio en kreeg je vragen daarover. Doodeng, niet normaal! Maar ik had best een chill gesprek (denk ik) en die tijd was zo voorbij.
En nu begint het echten stressen. Ik dacht dat die dag zenuwslopend zou zijn, maar nee hoor, je krijgt binnen nu en een week te horen of je door bent of niet. Nog een week in spanning zitten dus. Duimen draaien, fingers crossed, zenuwpezen, oh my...
Wish me luck please!

5 opmerkingen:

 1. Succes meid!! :) Ik hoop het voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat spannend! Ik geloof best dat je nu helemaal de kriebels en zenuwen hebt. I'll keep my fingers crossed. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannenddddd! Succes.

  xx
  Don't forget to join our give away before it's friday! http://www.fashionity.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

thanks voor je bezoek + reactie, maar remember: karma bites! So spread the love..