vrijdag 2 maart 2012

Funky Friday #9


via weheartit
Jaja, Funky Friday, DE dag dat het weekend begint. Mijn computer staat op dit moment op meer dan 4000 nummers en dit aantal groeit met de dag. Elke vrijdag delen wij hier onze favoriete/irritante/tranentrekkende muziek. Onze smaak is heel divers en we zullen zelfs guilty pleasures hier delen..
Vandaag krijgen jullie een combinatie artikel te zien. Naast de gebruikelijke Funky Friday vertel ik ook iets over de films die ik de afgelopen week heb gezien. Mijn mening zal je ook te weten komen en ik zal mijn best doen niet te veel spoilers weg te geven ;)

Achtste groepers huilen niet.
Korte samenvatting (van movie2movie.nl): Achtste-groepers huilen niet vertelt het verhaal van de levenslustige Akkie die wild is van voetbal, ook al vindt klasgenoot Joep dat voetballen geen meidensport is. Akkie laat zich niet op haar kop zitten en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Wanneer ze leukemie krijgt, behoudt Akkie haar optimisme en energie. De hele klas van juf Ina leeft met haar mee en zelfs vanuit het ziekenhuis blijft Akkie zich met het schoolvoetbaltoernooi bemoeien. Als ze zo achteruit gaat dat ze onmogelijk aan het toernooi mee kan doen, bedenkt de stoere Joep een heel bijzonder plan.
Cijfer IMDb: 7,9
Mijn cijfer: 8,5
Toelichting: Mijn zusje wilde heel erg graag naar de film. Ik vertelde haar vervolgens dat ik het boek nog gelezen had en dat leverde toch wat rare blikken op. Het is dan ook een paar jaar geleden dat ik het boek gelezen heb, een vergelijking ga ik ook niet maken. Ik heb wel wat traantjes gepinkt bij de film, zeker toen de titelsong gedraaid werd. Al met al is het een hele ontroerende, maar toch positieve film. Zoals ik tegen mijn moeder zei: Onnederlands goed!
Titelsong: Kim-Lian van der Meij - Dit pakt niemand ons af
Alice in Wonderland.
Korte samenvatting (wikipedia): Alice is 20 jaar oud wanneer ze op het punt staat om, min of meer gedwongen, een verloving aan te gaan. Ze wil geen verloving en dus vlucht ze. Ze volgt de White Rabbit (het witte konijn) tot in Wonderland. Dertien jaar eerder was ze ook al eens in Wonderland geweest, maar Alice herinnert zich dat niet meer. Ze weet alleen nog dat ze vroeger rare dromen had over witte konijnen, blauwe rupsen en nog veel meer rare dingen. Destijds regeerde de White Queen in Wonderland, maar nu is ze van haar troon gestoten door haar zus, de Red Queen. Samen met andere bekende inwoners van Wonderland, zoals de Mad Hatter (Johnny Depp) en de Cheshire Cat (Stephen Fry), moet ze proberen de macht van de White Queen te herstellen en de Red Queen te verslaan. Eerst wil ze er niet aan toegeven dat zij de juiste Alice is maar als haar vriend, Mad Hatter, in gevaar is zet ze alles opzij en gaat ze de strijd aan met het beest van de Red Queen, de Jabberwocky (het Larieloeder ofwel de Wauwelwok).
Cijfer IMDb: 6,5
Mijn cijfer: 9,0
Toelichting: Mijn eerste 3d film die ik in de bioscoop zag en bam die kwam binnen! De omgeving van Wonderland is zoooooo mooi gemaakt, ik blijf me maar verbazen over de schoonheid. Zelfs na hem een x aantal keer gezien te hebben, ontdek ik nog steeds prachtige details. De sterrencast met onder andere Helena Bonham Carter, Anne Hathaway & Johnny Depp acteert echt subliem, zelfs de stemmen van (Alan Rickman, Sneep in Harry Potter) & (Christopher Lee, Saruman in the Lord of the Rings) zijn subliem. Toch is het net geen 10, omdat ik dan weer niet zo'n fan ben van de hoofdrolspeelster (Mia Wasikowska).
Titelsong: Avril Lavigne - Alice
Easy A.
Korte samenvatting (dvdhoes): Olive is een onopvallende, gemiddelde highschool-leerling. Om haar sociale leven een boost te geven, besluit ze gebruik te maken van het roddelcircuit. Na een klein leugentje over het verliezen van haar maagdelijkheid, ontdekt ze dat haar nieuwe reputatie van stoere meid op school een enorm voordeel heeft: eindelijk krijgt ze wat aandacht. Maar haar klasgenoten keren zich tegen haar en haar favoriete docent en mentor beginnen zich zorgen te maken. Met de hulp van haar hilarische ouders en haar grote liefde probeert Olive een eind te maken aan de roddels.
Cijfer IMDb: 7,1
Mijn cijfer: 10,0
Toelichting: Ik hou van deze film. Naast Alice in Wonderland is dit 1 van mijn all time favorites. Misschien komt het omdat de hoofdrolspeelster een naamgenootje is, dat verklaart wel haar geweldige acteerkunsten ;) Nee alle gekheid op een stokje, deze film zit vol met sarcasme, snedige opmerkingen, cliche's die op de hak worden genomen, gewoon erg veel humor! Ook Penn Badgley's wasbordje is niet vervelend… Het een film vol typische Emma humor, maar dan wel in het engels! 
Titelsong: Natascha Beddingfield - Pocket full of sunshine
En dan heb ik nu voor jullie nog 2 trailers van films die in de komende periode uitkomen. Ik hou van het kijken van films en ben dan ook altijd bezig met nieuwe releases. Deze 2 films heb ik er zo even tussenuit gepikt, niet met een bijzondere reden. Ik had ook The Hobbit,  The Amazing Spiderman (met Emma Stone!), The Hunger Games, etc. kunnen kiezen, maar dit zijn het geworden:

Heb jij nog filmtips voor mij? Wat is jouw favoriet? Ik zou graag wat nieuwe tips in de comments willen zien!

2 opmerkingen:

  1. Leuke films zijn het, vooral de Alice In Wonderland movie. :D Het liedje daarvan is ook echt gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke films :) Ik heb ze bijna allemaal ook gezien :)

    BeantwoordenVerwijderen

thanks voor je bezoek + reactie, maar remember: karma bites! So spread the love..