zondag 18 maart 2012

Cooking Sunday! #1


Hallo iedereen! Je leest het goed de eerste COOKING SUNDAY! We besteden vanaf nu elke zondag post aan eten, eten maken, of bakken.
Ik ga morgen trakteren op mijn werk, omdat ik donderdag jarig ben.
Ik zat te twijfelen ik denk zou ik nou wel of niet een taart maken?
Is ook zo standaard altijd als iemand jarig is oo lekker taart!
Ik denk ik doe het eventjes anders.


Ik heb vandaag de halve dag in de keuken gestaan om 2 overheerlijke dingen te maken, de een was eigenlijk heel simpel en bij de ander had ik eventjes meer moeite mee. Als eerste begin ik bij, BROWNIES!




Ik zag hem staan en dacht eerst nee, is te simpel een taart is leuker maar ik dacht toch laat ik hem toch maar meenemen. En hij is echt super goed gelukt!
Wat je op de foto ziet is:
- Bakvorm
- Mix voor Brownie
- De verpakking.
Hier zie je hoe ik mijn brownies maak:

Foto 1: 50 gram boter in een bakje,
Foto 2: Boter mixen tot een smeuïge crème,
Foto 3: Klaar met mixen
Foto 4: Smeuïge Boter Crème =D

Foto 5: Brownie mix toevoegen.
Foto 6: 100ml water toevoegen
Foto 7: SHAKE IT!
Foto 8: Brownie mix gemixt =D


Dan als je de Brownie 40 minuten heb bewonderd in de oven kun je hem eruit halen en dan krijg je deze creatie;














Ondertussen dan de brownie aan het afkoelen was, ging ik verder met de Blondies Triple Choc.
Het is een recept wat uit Amerika komt, en ik hou van Amerika dus ik dacht waarom niet!?



Ik vond deze eigenlijk best wel moeilijk om te maken ook omdat je heel snel alles uit de oven moest halen en chocolade moest smelten maar ik ben er best wel redelijk goed vanaf gekomen, kijk je mee :)?














Foto1: 100 ml water toevoegen.
Foto2: MIXEN MIXEN!
Foto3: Als het beslag smeuïge genoeg is kun je het in de bakvorm doen.
Foto4: Als je het goed hebt uitgestreken ziet het er zo uit :)







Foto4: Deze moest maar 30 minuten in de oven.
Foto5: Nadat die in de oven was geweest moest je de witte chocolade druppels erover heen doen.
Foto6: Je moest ondertussen hele tijd met je mes erover heen glijden, zodat het een groot glad geheel werd.
Foto7: De bruine chocolade moest je in de magnetron 45 minuten opwarmen zodat ze gingen smelten en met een lepel moest je kleine streepjes maken. ( KLEIN BIANCA!)


Al benieuwd hoe die eruit ziet :) ? Look;

Het moesten dus kleine streepjes worden maar de eetlepel zat mij uit te dagen en het werden dus grote. Maar kijk dan hij ziet er zo lekker uit!

Dit was alweer mijn Cooking Sunday, ik vind alles zelf heel goed gelukt beter dan verwacht eigenlijk. En ik hou zo veel van koken en bakken!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden!


Wat hebben jullie vandaag gegeten?

6 opmerkingen:

thanks voor je bezoek + reactie, maar remember: karma bites! So spread the love..