zondag 22 april 2012

Yummeh Sunday #3

Eens in de zoveel weken maken wij jullie op zondag helemaal lekker met eten, drinken, recepten en alles wat hiermee te maken heeft. Ik heb in de afgelopen weken aardig wat lekkers op tafel gezet & vond het weer eens tijd om dit met jullie te delen. Bereid je maar voor op een hoop zoetigheid! Aan het einde heb ik nog een dilemma, and I'd like your advice :)


Elke donderdag kook ik & dan mag ik ook een heerlijk nagerecht uitzoeken. Dit keer maakte ik nutella/aardbeien muffins, ze waren overheerlijk & komen zeker nog een keer bij ons thuis.

Het lekkerste drinken in de hele wereld: Oasis. Dit overheerlijke drankje is alleen in Frankrijk (& een gedeelte van België?) te koop en helaas drink ik het dus alleen op vakantie. Maar mijn zusje stopte in Frankrijk toen ze op werkweek ging & nam voor mij een flesje mee als souvenir.
Wraps zijn altijd lekker als lunch & de combinatie van roomkaas, ijsbergsla, ham en kruiden is mijn grote favoriet!
Mmmmm, broodje knak! Op de basisschool at ik elke woensdagmiddag een broodje knakworst, in de brugklas en tweede klas kon dit ritueel voortgezet worden, maar daarna krijg ik het nog maar af en toe. Nu ik bij huis zit het hele jaar eet ik het wel vaker dankzij mijn kleine broertje. 
Dit keer maakte ik de combinatie met chilisaus (& een beetje halvanaise) en geloof het of niet, het is echt een gouden combi :)
 Een nieuwe verslaving van mij: sushikaassnacks van de Action. Het is zout en zoet tegelijk, niet duur en eet makkelijk weg. De pindakaasvariant is een beetje droog & kan ik niet aanraden, maar dit is een toppertje!
Nog meer vlees.. De bolletjes waren nog steeds niet op, dus ik greep mijn kans en maakte een heerlijk broodje gezond. Ham, sla, kaas en chilisaus op een wit bolletje: me like. (en ja, mijn chilisuas verslaving begint toe te nemen..)
 De donderdag daarop maakte ik deze kipkluifjes met chips. Ja met chips. Je snijdt de kip in kleine reepjes (ongeveer zo dik als je vinger), verkruimelt een zak chips, klopt een eitje los en voegt daar wat zout en peper aan toe, dipt de kip in het eiermengsel, dan in de chips, op de bakplaat, huppakee in de voorverwarmde oven (200 graden) en na ong 20 minuten heb je een heerlijke snack!
 Als toetje had ik een oreotaart gemaakt. Met een soort chocolate chip deeg, oreokoekjes en roomkaas. Ik ga deze zeker nog een keer maken!
 Tijd voor mijn oma's verjaardag! Ze was al weer 82 geworden en om dat te vieren, nodigden we haar vrienden kennissen en natuurlijk de familie bij ons thuis uit. Ik maakte het meeste van het eten & begon met de cupcakes. Een paar naturel, een paar met chocolade en een paar met verkruimelde oreokoekjes.
En natuurlijk had ik de helft besmeerd met een laag frosting en suikerhartjes. Een kleurstofje door het mengsel en je had superschattige roze cakejes. Alle cakejes met frosting waren aan het eind van de dag helemaal op, er waren nog 2 naturel cupcakes overgebleven (van de 24)
 Daarnaast had ik nog een citroentaart gemaakt, 5 hele citroenen er doorheen. 
 En zo zag het eruit. Heerlijk zure, romige citroentaart. Geen kwark, maar romiger (er moet bijv gecondenseerde melk door). Het is een echt familierecept & is niet op internet te vinden. Ook deze taart ging schoon op! 
 En zo zag de etagere eruit met mijn hapjes. Bovenop nog wat paaseitjes die over waren en andere chocolade. Toen we plaats moesten maken voor het avondeten waas er niet zoveel meer van over..
 En dit is 1 van de dingen die we maakten voor het lopend buffet. Bladerdeeg met een ui/feta/courgette mengsel. De kipsnacks die je al eerder zag, had ik ook die dag weer gemaakt.
 En wraphapjes zijn ook een soort standaard geworden. Mijn favoriete vulling had ik weer gemaakt, very delicious!
 Dan een nieuw hapje wat we probeerden: hartige ei/bacon muffins. Je maakte een soort bakje met ham of spek, daar kwamen wat gebakken uitjes in, daar kwam een blokje diepvriesspinazie op, een losgeklopt eitje overheen met wat gerapte kaas. Dat in de oven..
… En daar kwam dit uit. Echt megalekker, terwijl ik echt een hekel heb aan uien in m'n eten. Ook dit was niet aan te slepen! 
Deze salade heb ik niet aangeraakt door de aanwezige uien, maar het schijnt heel lekker geweest te zijn. Courgette met sinaasappel, ui en feta, het ziet er wel heel mooi uit!
Het toetje was meer mijn ding. Chocolade mokka taart. Het bakproces is heel gek, maar het resultaat is zo lekker! Je krijgt een soort harde koek, als de bodem van een kwarttaart, maar dan iets zachter, een beetje cake structuur. Daaronder zit dan een heerlijke chocoladekoffiesaus, dit warm, met wat fruit en een bolletje ijs. Het water loop me al weer in de mond!
Tenslotte mijn laatste bakkunsten. Deze appelkaneelmuffins maakte ik gisteren om maar bezig te zijn. Ik was bloedjezenuwachtig voor de danswedstrijd en besloot daarom maar aan de slag te gaan met deze muffins. Terwijl ik dit typ, eet mijn zusje de laatste van de 18(!) op, dus ik geloof dat ik deze nog een keer moet maken, haha.
Tot zover mijn bakkunsten van de afgelopen 3 weken, dan nu mijn dilemma:
In mijn 'over ons' stukje heb je kunnen lezen dat ik op dit moment een tussenjaar heb. Dit is vooral doordat ik na mijn eindexamen niet meer wist wat ik moest doen. Ik had in datzelfde jaar toelatingsexamen gedaan voor Artez mode in Arnhem, maar was er niet toegelaten, omdat ik 'niet extreem genoeg was'. Nadat die droom in duigen viel, wist ik echt niet meer wat ik moest gaan doen. Door de stress die ik had voor de examens zelf, heb ik besloten om de beslissing niet te overhaasten en eerst een jaar goed na te denken en dan te kiezen.
Inmiddels ben ik er wel achter dat de opleiding die ik wilde gaan volgen helemaal niet mijn ding zou zijn geweest, dus het is maar goed dat ik niet toegelaten ben. Maar wat dan wel, ik heb echt geen idee. Ik wil creatief bezig zijn, minstens hbo niveau, als het even kan nog niet op kamers (want, heel erg duur) en ook eigenlijk geen toelatingsexamen. De studies waar ik naar heb gekeken vallen bijna allemaal af, behalve de opleiding vormgeving aan de academie Minerva (Groningen), vormgeving aan minerva de academie voor de popcultuur (Leeuwarden) en commerciële technische textielkunde bij het saxion (Enschede). Ook twijfel ik de laatste paar weken of ik misschien niet iets moet met mijn liefde voor bakken, dus een patisserie opleiding. 
Nu moet je bij vormgeving toelatingsexamen doen; als ik naar Enschede wil, moet ik op kamers & ik weet niet of ik elke dag, m'n hele leven lang, zou willen bakken. Dus wat moet ik doen?!? 
Om het voor jullie iets tastbaarder te maken heb ik 2 recente uitspattingen toegevoegd.. Mijn kookkunsten moet je maar opmaken uit de foto's die hierboven staan, iedereen een cupcake sturen wordt ook zo ingewikkeld

Dus. Tja. Wat zou jij doen als je mij was? Ik weet het echt niet meer. En als jullie het leuk vinden om meer creatieve dingen van mij te zien, let me know!

4 opmerkingen:

 1. Hmmm, ziet er heerlijk uit!
  Tja, over je dilemma kan ik niet zoveel zeggen... stel ik maak de foute keuze voor jou!
  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Damn, je maakt wel lekkere dingen hoor! Wauw, zalig. :D Die wraphapjes at ik vrijdag nog. ^^ De oreotaart.. NAMNAM! Je dilemma is heel rot, ook omdat je echt niet weet wat je wilt doen. Misschien moet je gewoon de koksopleiding gaan doen? Of de anderen? Je kan altijd het afronden en vervolgens een nieuwe opleiding gaan doen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Okaayy ik heb nu echt zin in lekkere dingen haha!! Ooh lastig zeg dat je niet goed weet wat je wilt! Ik vond het zelf ook heel lastig en doe nu ook iets heel anders dan de opleiding die ik heb gevolgd.. ghehe

  BeantwoordenVerwijderen

thanks voor je bezoek + reactie, maar remember: karma bites! So spread the love..