woensdag 22 februari 2012

ABC.. [Emma]

Het is tagtime!! Voor het eerst een tag op dit blogje en ik heb besloten om voor de abc-tag te gaan. Deze gaat al een tijdje rond en ik vind het altijd erg leuk om deze bij anderen te lezen, dus ja, hier gaan we!

Age: 19 jaar. Dit jaar word ik 20, wat ik best gek vind.. Ineens ben je geen tiener meer, whaaa!
Best friend: Bianca! Naast mijn blogvriendinnetje ook mijn beste vriendin. Ik ken haar al heeeeeel lang en we hebben ook de nodige ruzies gehad, maar nog altijd mijn bff :)
Chore you hate: Het schoonmaken van de badkamer. Mijn zusje heeft nogal last van haaruitval, niet extreem, maar toch.. En als ik dan ga schoonmaken kom ik al die haren tegen, brrrrr.
Dreamhouse: Een huis vol tegenstellingen. Dus een oud grachtenpand met een minimalistische inrichting of juist een minimalistisch huis met een knusse inrichting, maar sowieso een inloopkast. Mijn voorkeur ligt wel bij het oude grachtenpand, het liefst in Parijs of course!
Essential start of your day: Snoozen! Echt, van 1 wekker word ik niet meer wakker.. Nu gaat de eerste wekker ook om 10 voor 4, dus niet erg vreemd dat ik dan niet blij uit bed huppel...
Favorite color: Roze. Heet eerste wat in mij opkomt, maar nu denk ik er langer over na en voeg ik toch de volgende kleuren toe: kobaltblauw, felgeel, helder rood, wit , zwart, grijs, zeegroenblauw, legergroen, lichtblauw en lichtpaars. Dus.
Gold or silver: Zilver. Als je de bovenstaande kleuren al ziet, kan het niet anders dan zilver worden. Dat matcht het mooiste en al van jongs af aan heb ik zilver/nepzilveren sierraden.. Ok√©, ik maak een uitzondering voor witgoud ;)
Height: 1,68. Het liefste zou ik de magische grens van 1 meter 70 passeren, maar meer wordt het niet. Veel hakken dragen dus!
Instruments i play: Geen. Als kind danste ik veel (nogsteeds), maar een instrument trok me niet echt.. Nu vind ik dat erg jammer, omdat ik zo graag piano/gitaar/drums/djembe/viool/trompet zou willen kunnen spelen.
Job title:  Krantenbezorgster. Ik wil graag een andere baan, maar gezien het huidige economische klimaat is dat niet te doen. 
Kids: Ooit. Ja, mijn neefje is schattig en ook mijn broertje en zusje zijn soms nog wel te handelen, maar meer ook niet. Tot ik ga winkelen en al die schattige babyspulletjes zie :P
Life is incomplete without: Liefde, muziek, de mogelijkheid om te dansen, een zonnetje & mensen om me heen waar ik van hou. (Lekker eten is ook niet onbelangrijk..)
Music that you always listen to: Wat niet? Ik heb in het verleden echt alles geluisterd: Nick&Simon, Within Tempation, Jumpstyle, Eminem, etc. Nu is het vooral house (als in, hiphophouse om op te dansen), glee, chef'special, r&b en muziek met mooie teksten. 
Nickname: Em. Emmer. DEM. Blondje. Verwende sik. Eminem. Emp3. Je grote zus. Dat daar, met dat toefie op de kop. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Overnight hospital stays: 0. En dat hoop ik zo te houden, we hebben als familie wel genoeg tijd in het ziekenhuis doorgebracht…

Phobias or fears: Heb je even? Ik ben een nogal bangig persoon, zeker bij de verkeerde mensen. Ik heb sociale faalangst, dus ik ben bang om elk contact met mensen te verpesten. Ook zo'n beetje alle dieren jagen mij doodsangsten uit en alles waarbij je een naald/mes in je lichaam krijgt vermijd ik liever...
Quote from a movie:  "Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." Allebei uit A walk to Remember, gebasseerd op een boek van Nicholas Sparks. Die man is een geweldige schrijver en de films van de boeken hebben me echt geraakt. Bovenstaande quote komt eigenlijk uit de bijbel, daarom is het ook zo bijzonder voor mij. Dat stukje heeft er bij mij voor gezorgd om belijdenis te doen, omdat ik er van overtuigd ben dat God liefde is en dat aan ons wilt geven. "Our love is like the wind.. I can't see it, but I sure can feel it. " Dit is wat de hoofdpersoon in de film zegt en het klopt helemaal.
Reason to smile: Vooral de kleine dingen. Ik geniet echt van een mooi uitzicht, de wind mee op de fiets, een lekker ijsje. Als ik niet van de kleine dingen geniet, zie ik de grote dingen niet meer. Zo haal je iets moois uit elke dag!

Siblings: 2 zusjes en een broertje. Mijn broertje is het jongste en wij schelen 10 jaar en 3 weken, haha. Ik ben de oudste en sta altijd tussen de ruzies van mijn jongere broertje en zusjes in.
Time you wake up: 10 over 5. Dan ga ik echt uit mijn bed, zoals eerder genoemd gaat mijn eerste wekker om 10 voor 4, maar pas na 20 minuten kan ik mezelf uit mijn warme bed slepen. Na de kranten heb ik nu nog de luxe dat ik weer kan slapen, tot ongeveer 10 uur en dan moet ik er van mezelf uit.
Very important date this year: 3 oktober. Dan ben ik jarig :) Verder het begin van het nieuwe schooljaar, omdat ik dan met een studie begin.
Worst habit: Chaotisch. Ik heb add, waardoor ik een hoop slechte eigenschappen heb, maar ik leer elke dag weer meer en hoe ik dingen anders kan doen. Ik had ook eigenwijs, wispelturig, dingen niet afmaken, etc in kunnen vullen, maar chaotisch is wel een samenvatting van hoe ik ben!
X-rays you've had done: 1. Voor mijn beugel, of dan waren het er 2, maar niet voor enge breuken enzo. Gelukkig niet!
Yummy food you make: Taarten, toetjes en hapjes. Sinds een aantal weken kook ik elke donderdag en ik vind het erg leuk om te doen! Ik zoek een speciaal recept uit met een lekker toetje en hoppa, ik ga aan de slag. Vooral kipgerechten en pastagerechten & mijn toetjes bevatten vaak chocola. Qua taarten maak ik veel cupcakes, maar ook overheerlijke citroentaart en luchtige tiramisu, yummm!
Dat was al weer een heel ABC. Ik vind het erg leuk om in te vullen, als jij het nog niet gedaan heb, dan nodig ik je bij deze uit om ook te ABC-en met ons :) 

3 opmerkingen:

thanks voor je bezoek + reactie, maar remember: karma bites! So spread the love..