zondag 19 februari 2012

Verzorgde nagelsOok altijd last dat je nagels afbreken?

Snap je niet waardoor dat komt ?
Maar zwijmel je altijd weg bij alle leuke en cute nailarts?
Ik ga je een handje op weg helpen :)

Om je nagels te verzorgen en goed te onderhouden vergt veel tijd en dagelijkse verzorging.
Het beste kun je beginnen met de goeie manier van vijlen.
Je kunt het beste zo 2 stappen vijl nemen, bij de etos of kruidvat heb je ze ook van eigen merk of essence deze vijl is aan de ene kant grof en aan de andere kant glad.
Een metalen vijl moet je dus absoluut niet gebruiken want die is heel hard voor je nagels en breken ze sneller mee af.


Breken je nagels met zo stappen vijl nog af?
Dan kun je het beste nagelverharder gebruiken als basis, je hebt bij de etos voor €3,49 een nagelverharder kuur liggen die je een aantal weken moet gebruiken.
Dit kan gewoon onder de nagellak door. Hou er rekening mee dat je de stappen in de gebruiksaanwijzing wel goed volbrengt anders kan je opnieuw beginnen.


Als je een goede ondergrond wil hebben voor nagellak, dan moet je met de grove kant van de 2 stappen vijl over je nagel heen gaan (over je hele nagel, wat ze het nagelbed noemen) Daarna met de gladde kant erover heen, en dan om het vet vrij te maken maak je 1 wattenschijfje nat met nagellak remover (aceton vrij dat is het beste voor je nagels). Nu ziet het eruit alsof je nagels heel erg beschadigd/droog zijn nu kun moet je een ridge fuller/basecoat gebruiken die zorgen dat de oneffenheden weer glad worden.

Basecoat dient ook voor als bescherming bij gekleurde nagellak, in nagellak zit een kleurstof in waardoor je nagels ook kunnen verkleuren vooral als je elke dag je nagels lakt zonder basecoat is dit een probleem. De basecoat beschermt ook tegen verkleuring.


Nu kun je de nagels lakken zoals gewenst, als je ze gewoon 1 kleur wil laten komt het er mooi strak uit te zien. Zonder oneffenheden, altijd na dat je de nagels hebt gelakt even een topcoat er over heen dat zorgt ervoor dat de nagellak er langer opblijft.

Wil je een leuk patroontje op je nagels? Bij de kruidvat heb je het merk essence altijd met super leuke nagelstickers of nailarts pennetjes, dat is nagellak met een hele dunne kwast waardoor je makkelijker figuurtjes op je nagels kunt maken.

Inspiratie loos ? Zoek bij youtube onder nail arts en tadaa! Uren lang kijk plezier, leukste is dat je zolang oefent dat je zelf ook de tofste nail arts kunt maken!

 Heb jij ook een nail art gemaakt die je echt wilt laten zien? Stuur een beschrijving met zoveel mogelijk foto's of een video met de nail art naar: typischons@hotmail.com . En je ziet hem binnenkort hier op de site!

2 opmerkingen:

  1. ik bijt mn nagels altijd -_-
    bah, moet ik echt is af leren!

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzorgde nagels vind ik echt een plus bij iemand, zelf hou ik m'n nagels het liefst kort, voelt veel frisser haha :)

    BeantwoordenVerwijderen

thanks voor je bezoek + reactie, maar remember: karma bites! So spread the love..