dinsdag 14 februari 2012

Happy Bffday!

Valentijnsdag! Jaja, de dag van de liefde, oftewel, de dag waarop je veel geld uitgeeft aan je liefje. Maar er zijn ook zat mensen die geen valentijn hebben, of het maar een commerciële circus vinden en het daarom niet vieren. Vandaag wil ik in dit artikel het niet over de dag zelf hebben, maar het veranderen in een algemene dag van de liefde!


Want iedereen heeft wel iets of iemand van wie ze veel houden: Je man/vrouw, je kinderen, je schoenen, je huisdier of je vriend(inn)en! En of je nou wel of niet een date hebt, je kan deze dag ook gebruiken om aan je besties te laten weten hoeveel ze voor je betekenen. Vanaf nu is valentijnsdag gewoon BFFdag! Ik heb een aantal leuke dingen op een rijtje gezet die je kan doen:

1. Film kijken
Niets werkt onspannender dan een filmmarathon met je bff. Lekker relaxt met een liter cola, genoeg popcorn, een fruitslade en een enorme berg chocolade je installeren op de bank en naar de leukste films kijken. Romantische films kunnen altijd, vooral door de bende hunks die er (vaak) in voorkomen, maar ook echte vriendinnenfilms & komedies zijn leuk ter afwisseling

2. crazy dancing
Ik heb het eerder gezegd en ik zeg het weer: Dansen is mijn ding! Ik ben er niet bijster goed in, maar als er muziek opstaat tikt mijn voet mee op de maat van de muziek. Ik wordt er erg vrolijk van, vooral van cheesy/foute liedjes. Je maakt een afspeellijst met de meest foute muziek op je pc en dansen maar. Hoe fouter hoe leuker en de camera mag niet ontbreken! Gegarandeerd spierpijn in je kaken de volgende dag (en de rest van je lijf merkt het ook wel…)mmmm, simpel en lekker
3. High tea
Leuk en lekker tegelijk! Eerst alle voorbereidingen doen: van de boodschappen tot aan de bereiding en vervolgens alles opeten tot je misselijk bent! Opruimen komt morgen wel, je kan geen stap meer verzetten na zo'n theemarathon. Bijkomend voordeel is dat je hele open gesprekken krijgt tijdens het eten, zo leer je elkaar ook nog beter kennen.
4. Een vriendinnenschrift
Je koopt 2 mooie boeken waarin je gaat knippen en plakken, mooie verhalen opschrijft & toffe foto's inplakt. Je diepste geheimen kan je kwijt, want je bestie vertrouw je er mee. Prachtig om weer terug te kunnen kijken & door alles op te schrijven komen de mooiste momenten weer boven water!
Gotta love blair!
5. shopmarathon
Niet zo van het creabea? Dan ga je toch gewoon een hele dag shoppen tot je erbij neervalt. Je hebt een garderobe update & een hele dag calorieën verbrandt, 2 vliegen in 1 klap! Het leukste is natuurlijk om naar een andere plek te gaan, tijdens het reizen kan je nog relaxt praten en op de terugweg lekker je aankopen bewonderen.
6. Sierraden maken
Prutsen, prutsen en nog meer prutsen. Dat is mijn ervaring met het maken van sierraden, maar elke keer denk ik weer: wat was dat toch leuk om te doen. Je hebt nieuwe accessoires met een herinnering aan een toffe middag met je beste vriendin!
Oke, dansen is dan wel een must!
7. Party
Of je gaat gewoon een feest van de liefde geven. En dan niet voor stelletjes, sterker nog, die mogen niet komen. Nee je nodigt de leukste mensen uit en met lekkere feestmuziek en wat hapjes en drankjes gaat het vanzelf. Misschien vindt je zelfs wel een valentijn voor volgend jaar!
8. Spelletjes
Ik speel graag een bordspel. En nee, dat is niet saai, want tegenwoordig heb je zo veel leuke spellen die je et z'n tweeën of met een hele groep kan doen! Liever niet met allemaal mensen die niet tegen hun verlies kunnen, want dan eindigt het niet zo leuk..  

Over crazy kleuren gesproken!
9. fotoshoot
Gewoon een middagje gek doen, make-up uitproberen. Boa's, glitter, megahakken, niets is te gek om helemaal melig te worden. Leuk om te doen en vooral leuk voor later. Want elke keer als je de leukste foto's weer ziet, denk je weer terug aan de topmiddag die je gehad hebt!

10. make-overtijd
Je hoort wel van mensen dat ze na een verbroken relatie het haar af knippen, of iets totaal anders doen. Nou, daar hoef je geen verbroken liefde voor te hebben, want make-overs zijn altijd leuk! Een ander (tijdelijk) kleurtje, een pony of een ander model. Je kan ook gewoon met haarlak, schuifjes en elastiekjes aan de slag, zonder dat er een schaar aan te pas hoeft te komen. Een voor en na foto maken en je bent een ander mens! 


En wat als je niet kan afspreken met de mensen om wie je het meest geeft? Je hoeft niet de hele dag in bed te blijven liggen als een wrak, maar er een eigen verwendagje van maken door bijvoorbeeld:


1. Een serie marathon te gaan doen
My day today! Ik ga zo de nieuwste aflevering van Pretty Little Liars terugkijken (met een bende chocola) en lekker mijn boekje uitlezen, maar ook glee/new girl/modern family/sex and the city/dexter/big bang theorie/etc. kan je op je dooie gemakje gaan kijken. Heerlijk je mee laten slepen in de problemen van anderen!
2. Kaartjes te sturen naar je besties
Is misschien een beetje laat (had gisteren op de bus gemoeten), maar het is wel mooi om ze kort te vertellen wat ze voor je betekenen en waarom het topvrienden zijn!
Waarheid als een koe!
3. Foto's terugkijken en een "trip to memorylane" te maken
Het liefste ook met de soundtrack van die periode op de achtergrond. (zeroes week op 3fm, aanrader! Nu draaien ze bijv britney spears!) Genieten van alle mooie momenten die je hebt meegemaakt, tranen & een glimlach. Je wordt er wel sentimenteel van, dus zorg dat de zakdoeken klaar staan :)
4. Online shoppen
Gewoon alles in je mandje gooien wat je mooi vindt en dan niks kopen, heerlijk tijdsverdrijf. Je doet nieuwe inspiratie op, surft tegen koopjes aan & vergaapt je aan alles mooie dingen die je tegenkomt.
5. Fikse schoonmaak
Andere tijdsbesteding van mij vandaag. Lekker je kamer uitmesten, alles sorteren. Je vindt dan vaak dingen terug die je kwijt was en achteraf voelt het erg lekker om zo productief bezig te zijn geweest!


Tot zover mijn tips voor vandaag. Hoe ga jij valentijnsdag vieren? Heb je een lover of doe je er niks aan? Let us know! Ik heb een date met de badkamer (schoonmaken, yukkk) en straks is het tijd voor Pretty Little Liars <3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks voor je bezoek + reactie, maar remember: karma bites! So spread the love..